Евродепутатът Ангел Джамбазки, коментира пред БНР случая със задържаните наши медици

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки, коментира пред БНР случая със задържаните наши медици
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки за случая със задържаните български медици в Борилеград: Трябва да се приключи с тази двулична политика от страна на Сърбия

Евродепутатът Ангел Джамбазки, коментира пред БНР случая със арестуваните наши медици в Сърбия: „Трябва да се завърши с тази двулична политика от страна на Сърбия. Тя би трябвало да направи своя избор. Продължава да играе играта, която е играла през последните 50 години. Стъпките на македонското държавно управление на Заев към България нервират Белград. От качеството си на евродепутат съм подготвил доста въпроси, които ще задам в Европейския парламент по отношение на държанието на Сърбия като страна, която желае да е част от Европейски Съюз. Думата несъгласие ще се чуе още един път. Можем да наложим несъгласие на приемането на Сърбия в Европейски Съюз. Тя е признала българско национално малцинство и не може да се държи с него по този метод. Сърбия е задължена да обезпечи правото на българите в Западните околности да получават обучение на български език. Виждал съм учебник, отпечатан в тираж от 30 бройки“, акцентира Джамбазки.

Джамбазки подлага на критика Българска социалистическа партия за позицията против преименуването на Димитровград на Цариброд, както е остарялото име на града. Нарече я неприемлива и неприемлива. Българска социалистическа партия се пробва да сплоти вътрешните си редици. Опитват се да замажат арогантността на представителите си, добави Джамбазки. Критикува и Движение за права и свободи: “ Ясно е, че Движение за права и свободи могат да бъдат на власт и с Енвер Ходжа, и с Далай Лама. Движение за права и свободи е знак на политическа корупция. Присъствието на „Обединени патриоти“ изхвърли Движение за права и свободи оттова. Така нямат опция да притискат гласоподавателите си, подготвени са на всичко, с цел да се върнат. Това няма да се случи, това са фантазии и мечти, сподели Ангел Джамбазки. Очевидно има политическо противоборство сред президента и ръководещата партия. Няма неприятно в това президентът да приказва по въпроси, които счита, че са значими. Няма нищо неприятно и ръководещите да имат своя позиция“, сподели още Джамбазки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР